Langtidsstegning – og hvorfor det er så godt

Langtidsstegning er blevet det nye sort inden for madlavning. Inden for de sidste par år, er det væltet op med opskrifter og ideer til ting, som kan langtidssteges. Men hvorfor er det blevet sådan? Ja, svaret er egentlig ganske enkelt, det smager så vanvittigt godt med langtidsstegt mad.

Jeg er selv blevet en stor fan af langtidsstegning, og ser det som en fantastisk mulighed for, at få det fulde potentiale ud af forskellige former for kød.

Selve princippet i langtidsstegning er ganske simpelt, dog er der stadigvæk en mindre videnskab bag hvad det er, som gør netop langtidsstegning så godt. Når man langtidssteger kød, vil man opleve at få et stykke fantastisk mørt stykke kød ud af det, som samtidig har en helt gennemgående god smag, hvor man kan mærke, at alt smag og kraft fra kødet stadigvæk vil være, at finde efter den lange stegetid.

Når man langtidssteger kød, stiller man typisk kødet ind i en ovn ved en relativ lav temperatur i tid. Alt efter hvilken type kød det, er der forskellige temperaturer og måder, hvorpå det gøres. Under den kærlige behandling af den lave temperatur, vil enzym-strengene i kødet langsomt blive brudt op uden, at skabe skade på selve strukturen og smagsindholdet af resten af kødet.

Det er opbrydningen af disse enzym-strenge, som er med til, at gøre kødet så mørt og samtidig beholde den fantastiske smag, og som gør hele ventetiden værd for de mange timer, hvor man kan nyde udsynet og duften fra kødet mens man ivrigt venter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *