Ølsmagning

ØlI dag har jeg for første gang i mange år oplevet, at have tømmermænd, hvor det dog føles fantastisk samtidigt. Det er en lidt speciel følelse, men der er en god forklaring bag det. Jeg har for nylig eksperimenteret med, at supplere mine retter med gode øl i vejen til, at gøre måltiderne mere fyldige og nedtone den massive brug af rødvin jeg tidligere har benyttet mig til næsten enhver given ret der har været kød eller kylling i.

Jeg valgte derfor, at tage en tur med min kammerat Søren på det lokale bryghus, hvor der var ølsmagning af hele 25 varianter af forskellige øl lige fra bryghusets egne øl til andre specialøl, som de havde fået ind til begivenheden. Fra start af synes det en smule uoverskueligt, at komme igennem hele 25 forskellige typer øl, men det gik dog over alt forventning og vi fik i den grad forsøgt et hav af forskellige typer øl lige fra langtidsgærede til alternative øl som fx dem med smag af lakrids og kanel.

Jeg fik samtidig en god snak med brygmesteren om hvilke typer af øl, som passer godt sammen med de forskellige retter og har fået en god base for, at eksperimentere mere med hvilke typer af øl, som jeg vil forsøge at benytte mig af i fremtiden til mine retter.

Ølsmagningen var helt klart en succes og noget, som jeg håber på, at kunne gentage inden længe for, at kunne udvide min viden endnu mere. En værdifuld oplevelse, selv med strabadserne dagen efter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *